Det er nå på vinteren at reker og blåskjell er som best.
Når havet er kaldt blir skalldyrenes levevilkår optimale slik at de kan bygge seg opp og være klar for gytesesongen. Dette fører til smak og konsistens av en høy kvalitet og stor glede for oss ved måltidet.
Tilberedningstips kommer nedenfor.
Det er en stor glede for oss å fortelle at Balfour Skye`s Chardonnay 2022 ble å finne på hylla i Vinmonopolet fra 10.januar.
Skye’s Chardonnay har i likhet med Luke’s Pinot Noir og Liberty’s Bacchus fått nytt design på etiketten og ny flaske.
2022 årgangen
Denne årgangen av viner fra Kent er beskrevet som den beste noensinne.
Balfour Skye`s Chardonnay er laget av druer fra vinmarkene Middle Strackney Wood og Old Eight Acre som er de varmeste vinmarkene beplantet med burgundsk Chardonnay på vingården.
Balfour Skye’s Chardonnay 2022
er ikke eiket, men har fått struktur gjennom malolaktisk fermentering og fått ligge i ståltank på gjærrester over tid, hvor den også har blitt behandlet med battonage.
( skånsom omrøring). Dette gir en fruktdreven hvitvin som passer godt til retter av fisk og skalldyr.
Passer godt i følge med hummer.
Duft av roser, nyper, eple og ingefær.
Frisk med hvit frukt, lime og hint av urter, lang avslutning.
Et nydelig følge til kamskjell og reker.
Frisk, lang og saftig, preg av sitrus, eple og urter, innslag av mineraler og kjeks. Kremet brus.
Tips! Du kan også lage en spicy variant av blåskjellene med litt chili og koriander samtidig som du bytter ut kremfløte med kokosmelk, da får du en herlig kombinasjon sammen med Kontoret.
Kremede blåskjell med timian
Du trenger
Et nett blåskjell ( 1kg)
sjalottløk
hvitløk
2 dl hvitvin
2 ts tørket timian
2 dl kremfløte
2 ss Olivenolje
1 lime
Skyll og rengjør blåskjellene under kaldt vann. Skjell som er skadet eller ikke lukker seg når du kakker, går i matavfallet.
Finhakk 2-3 hvitløksfedd ( antall etter smak) og et par sjalottløk. Ha det i en varm kjele sammen med olje og tørket timian og la det frese på lav varme til løken blir blank .
( Dersom du vil bruke hakket fersk timian tilsettes den helt til slutt før servering).
Sett opp varmen til maks. tilsett blåskjellene og vin, før du legger på lokk og lar de dampe i to-tre minutter. Skak litt på kjelen underveis, men ikke rør rundt.
Flytt blåskjellene med en hulløse over i en bolle. Skjell som ikke har åpnet seg går i matavfallet.
Tilsett kremfløte i kjelen og kok opp. Smak til med lime og pepper
( Blåskjellene tilfører en del salt, men du kan smake til med salt også om du foretrekker .) før du legger blåskjellene tilbake i kjelen og servèr sammen med fersk baguette eller pommes frites!