Det er nå på vinteren at reker og blåskjell er som best. Når havet er kaldt blir skalldyrenes levevilkår optimale slik at de kan bygge seg opp og være klar for gytesesongen. Dette fører til smak og konsistens av en høy kvalitet og stor glede for oss ved måltidet. Tilberedningstips kommer nedenfor. […]
Og det blir enda bedre, paret med riktig drikke. Saftig, mørt og godt lammekjøtt Har du kjøpt fryst lammelår eller lammestek, bør du helst ikke tine den før du starter tilberedning. Dersom du legger til en time i tilberedningstid får du et saftigere og bedre sluttresultat enn om du […]
Nyhet i Vinmonopolets kategori 6 (testutvalget) i September. Kontoret Cremant d’Alsace Brut har til nå hovedsaklig vært solgt i restaurant-markedet, men blir nå tilgjengelig i de største av Vinmonopolets hyller. Den er beskrevet av våre restaurant-kunder som usedvanlig matvennlig og tiltalende. Duft av eple, blomster og urter, hint av honning og kjeks. På smak er […]
Fernand Engel’s Pinot Noir Tradition 2021 ble lansert i Vinmonopolets kategori 3 i Mars 2023 og årgangen skifter nå til 2022. En fransk Pinot Noir til kr 219,- er et knallkjøp, og Engel viser at klima-endringene kan bety at Alsace blir et fremtidige høysete for kvalitetsviner fra den populære druen. Fernand Engel Pinot Noir […]
Nyhet i basisutvalget (kategori 6) fra 8. mai Fra Balfour i Kent, Sør-England kommer denne musserende vinen produsert på klassisk metode på Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier. Vinen er en blend av tre ulike årganger. Ren duft av moden sitrus og eple, hint av timian og hvit pepper. Elegant og frisk på smak; sitrus, […]
Hush Heath er en av Englands ledende vinprodusenter. Vinserien Balfour er kjent for sin rene, friske og presise stil – klare farger, distinkt duft av frukt og en herlig balanse med den karakteristiske engelske syrligheten. Balfour er en serie viner med eleganse, balanse og personlighet. I Norge lanseres 2 viner i basisutvalget i Mai; Balfour […]